mys på säbytorp

jag matar söta Lovisa med lite havreee
 
Denna fina fredagkväll åkte jag upp till min långgranne Sofia för att hjälpa henne vara barnvakt åt min lillasyster bland annat. Tog med kameran såklart och vi tog massa fina kort när vi myste med alla djuren. Getterna är ju för härliga alltså!

Nu är det let's dance med barna, och solklart håller alla här på Oscar Zia haha! Ha det fint <3

kort om tävlingen

På tävlingen igår skötte sig Ritus jättebra, över lag. Han var dock riktigt busig, på framridningen var han väldigt jobbig haha.. Det kan ha varit så att han kände av ett brunstigt sto eller något. Han bockade serier och tog bettet några gånger, vi höll på att rejsa in i ett annat ekipage, pinsamt. Fortsatte kämpa med token, var helt svettig men sen fick han vila i skuggan en stund innan det var dags för banan (som jag dessutom kom ihåg!)
Så när det väl gällde med banan så hoppade han i stort sett felfritt, inget bus alls. Rosett med hem!
 

rosett med hem idag

 
Världens bästa! Skriver nog mer imorgon

laddaaaaaa

 
 
 
Barbacka skrittur med lite lydnadslvningar idag, använde bara grimman i stort sett men vågade inte rida ut utan "nödbroms" hehe, han är ju lite knas.
Sen hem och stretcha, massera och greja, smörja, packa, dubbelkolla, packa, krama ponnyn, packa, packa, packa. Men nu är det klart för imorgon! 

pimp my ridjacka

 
Syslöjd, inte min starka sida men idag handlade det om att programera en symaskin. Inte för att det gick bra för det, det krånglade såklart som fan och jag blev ganska arg, och sa att symaskin var värdelös och gnällde massor haha. "Vet du vad den kostade? 50.000 kr Julia!" försvarade läraren, som om den skulle funka bättre för det?
 
Haha men broderat blev det iallafall, i slutändan. 

heeeeeeeeeeeeeeeeeej

 
Är en gladskit idag! Färgade håret igår och känner mig som Loreen, eller bruden i The Ring. Är ganska nöjd iallafall! Idag gjode jag det sista FUCKING PROVET I HÖGSTADIET och se på fan, bra gick det också. Muntligt i matte, har haft fetångest över detta men jag fick till och med A-poäng, i'm awesome.
 
2 inlämningar kvar i skolan, sen är jag så jävla klaaaaaar! Är så glad så jag går runt och kramar alla och skriker, high fivar och sjunger, åååååh vilken känsla.

hola amigoz

 
Tog bara en barbackatur idag, dock på en och en halv timme.. Vi kollade på kor, lekte Ronja Rövardotter, sjöng låtar och tog egobilder! Finfredag hos Bus med andra ord, kärlek till honom

det är hitlers fel

 
Helt uppgiven. Imorgon har jag världens fetaste SO-prov om Hitler och hans jävulskap. Jag har inte öppnat böckerna än. Jag riskerar mitt betyg i historia, har haft ett starkt B och fixar jag inte detta provet får jag ett F. Vart fan hittar man motivation just nu? 
Skyller på farbror Hitler, har kört hans "jag ska bara" i två veckor. Kommer bli en lång natt detta

eva-träning

 
Idag var det ju tänkt att åka ner till Tolita och hoppa lite själva mest för skojs skull, och även träna bana. Vi satte upp tre hinder och jag började skritta fram honom lite. Sen kom min klasskompis Sofia och hennes mamma ner med sina hästar, och då skulle de tydligen ha hoppträning där. Jag kände att det inte var så bra för då hann ju inte jag hoppa, men jag fick gärna vara med i gruppen där lite spontant och det var vi, och jag kan säga att jag har inte tränat för instruktör på åååååår..
 
Jag ångrar verkligen inte att jag hängde på, har sett när både Sofia, Ebba och Frida ridit för Eva och hon verkar vara superduktig. Hon gav mig massor av tips med Ritus så att han inte skulle hänga sig i handen eller dyka efter hindrena, fick verkligen jättebra känsla genom banorna. Ritus var glad och pigg hade egen motor och jag kunde skippa sporrarna. Han la även några bocksprång!
 
På slutet fick vi dock ett stop för att han var så trött, men vi gav oss när vi testat det igen. Men jag är verkligen jättenöjd med både honom och mig, jag känner verkligen hur jag skärper mig när någon "skriker" på mig och jag var verkligen heeeelt slut när jag fått runt honom på tre hinder. Hålla om, hålla hi, hålla upp, hålla kvar.. Hej träningsverk! Anna filmade även en snutt. 
 

taggar träning

 
 
 
 
 
Ska ha Ritus klar vid fyra idag, efter det åker vi ner till Tolita RK och hopptränar. Ska försöka hoppa en LC bana på 80-85cm och träna honom på svängar och att få rätt avstånd på hindren.
Ska se om Marie vill filma men några bilder blir det nog inte.. Korten där uppe^ är från någon vecka sedan när jag testade Fridas Peppi 

det brast nånstans men baby jag mår bättre nu

 
Äckelmåndag som vanligt, pissig dag och pissigt väder. Har dragit hem till farmor och farfar, har huset själv ikväll tillsammans med Frida (obs det är fett låst och larmat så kom inte och råna oss lol). Frida dyker nog upp snart, vi är ju lika lata hon och jag så vi drar ner till grillhuset ikväll och tar en sallad, jobbigt att laga mat ju.
Sen tar vi pluggdate och nutella resten av kvällen, kanske lånar grannhunden på en sväng om det inte regnar. Fint!

dagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bildbomb ifrån idag, oredigerade och fotade av mig.
 
Det gick inte så bra idag, han har inte tävlat på flera år och det är första gången han tävlar som valack, det märks ju verkligen skillnad på både gott och ont! Han är ju lugnare och bryr sig inte så mycket om omgivningen, men han blir väl lite för lugn och stänger av ibland vilket han gjorde ibland idag.
Vid ett ställe, halt i backe 15 sek, så rullade kärran bakåt och Ritus följde med. Det var svindåligt underlag och jättebrant, kärran var tung (samma för alla) och han orkade inte hålla emot. Riktigt taskigt mot hästarna, i alla fall mot fjordingarna för de är mindre än skogshästarna och klarade inte backen, jag menar en ardenner står ju där den står speciellt eftersom de var broddade.
Han fick några fler straffpoäng på fler saker, missade några halter och hoppade ur backningen bland annat. Men jag tycker att båda skötte sig jättebra och var duktiga.
Jag orkar inte skriva så mycket nu för jag är ruskigt trött och känner för att gå och lägga mig typ nu haha!

mot hannäs

 
God morgon!
Nu är klockan snart åtta och jag ska bege mig upp till stallet, till Ritus och M för att fixa och lasta för att sedan åka till Hannäs ridcenter, på första tävlingen för Ritus på över två år tror jag. Bruksridning och brukskörning idag och jag håller alla tummar jag har för att det ska gå bra. Såklart har jag även kameran med mig, och jag ska ta massor av bilder under hela dagen! Kommer ju krylla av fjordingar♥

Dessutom ör ju vädret heeelt fantastiskt. Sol, lite vindpustar och varmt och gött. Shorts, t-shirt och solglasögon är vad jag har på mig! Nu får ni önska oss lycka till och hoppas på att det går bra, nu kör vi!
 

till salu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Myszka ''Milla'' -05. Snart till salu.

helgen

 
Helgen har varit grym hitills, varit med goa vänner sen i fredags när jag, Frida och Emelie åt pizza på tugget. Sen drog jag och Emelie hem till henne och jag fick rida hennes ponny Milla, vi tog  även bilder som jag kan lägga in sen!
Efter det tog vi bilder på oss och Reis kom, så sov hon också hos Emelie. Vi såg några filmer sen skaffade de en ask åt mig, haha ask.fm/slampjullan och de satt och svarade på frågor åt mig, sjukt kul! Vi gick och la oss efter tre nångång. Nu på morron har jag myst med deras valp medans de låg och sov!
 
Imorgon taggar vi tävling, kommer bli så kul!
 

tävlingshelg

varför inte bjuda på en vintrig bild nu när det är så varmt?
 
Ritus ska faktiskt tävlas denna helgen också, med Marie. Han ska startas i brukskörning och bruksridning vilket han är så jäkla kung på! Ska solklart följa med som hästskötare och fotograf. Tävlingarna är på söndag på Hannäs Ridcenter. Ska bli grymt!

lite om igår!

 
Haha fulare finns inte! 
 
Igår gav vi oss ut på en gammal grusväg som går nästan en mil upp på skogen, det är värsta varierande underlag. Ibland vanlig grusväg, sandbana, gräsväg, och lite annat. 
 
Jag galopperade med honom endel, för att han ska få upp kondisen men även träna på påskjutet bakifrån. Tycker det gick bättre mot slutet men jäklar var man får pusha på honom ibland när han lägger segsidan till.. 
På hemvägen var det dock full sula, sprang av egen maskin hela tiden och jag fick hålla i honom! 
Stretchade länge& väl efter ridturen, gav dem kvällsmat och vatten och pratade lite med M!

intervallpass

Idag tränade vi intervaller och långa galopper, han var ganska pigg och framåt. Blev ganska trött mot slutet men pushade på honom lite till, sen fick han skritta lite. Det ger ju liksom ingenting om han får ge sig när han blir trött! Han har dock fått bättre kondition men den måste fortfarande jobbas på.
 
Vi travade även lite i nedförsbackar, inga branta. Det stärker dem bak och de får bättre balans! Han skötte sig i övrigt jättebra och vi slutade med bak/framdelsvändningar och rygga, samt stretchade ben&hals som vanligt.

fotat med bästa vännen idag!

 
Blev jättefina kort! Rebecka är så duktig. Bjuder på en i alla fall, måste försöka hålla mig till hästbilder nu känner jag.
Ska iväg och rida i morgon, massa träning nu!

maxat

Ahni. Grymt maxat, eller hur? Debut på min tjocka grå, så himla roligt alltså!

snacka flygfoto

 
Gör boda osäkert med Fridas Peppi ;)

en helgo failbild ifrån idag

Här slänger jag mig graciöst upp på fjordingens rygg, mitt ute i skogen. Givet att Fillan knäpper ett kort precis då!
 
 

I don't mind if you don't mind

 
 
 
 
 
  
 foto&redigering: Felicia Haglund | Canon EOS 1000D + tamron 70-300
 
Hur grym är inte denna tjejen? Dessa bilder ska skrivas ut!

måste bara

 
Blev helkär i nya linnet så lägger upp en bild till på det haha.. Men snart kommer det hit lite folk, vi ska grilla och ha lite trevligt, typ. Nejmen, det är kompisar till mor och far så jag joinar bara för att få mat! 
 
Tror att M körde R idag, men imorgon ska jag upp till stallet och rida lite dressyr. Vi ska även börja med att måla stallet nu! När det är klart ska vi börja flytta in med stallinredningen, åhåhåhå... Längtar.

bergvik

 
Jag, småsystrarna och mamma drog oss in till Bergvik en stund på förmiddagen, och jag upptäckte att jag hade presentkort på över 1200 där haha! Shoppade dock bara för 300 då jag inte behöver något atm.. Fick tag på en jävligt fin vikini iallafall! Har letat så länge efter exakt en sån, vit med fransar, rätt modell och allt :)
 
Skorna.. ja jag har exakt såna redan. Men varför köpa några annorlunda när jag redan är helt förälskad i dem? Hehe typiskt mig. Men de jag har nu var tydligen "snetrampade, slitna och fula" enligt mamma så, ja.

Gizmobilder!

 
 
 
 
SÅ jäkla gullig är han, Gizmo! Dock riktigt lortig, det regnade igår/inatt så då blir ju pälsen väldigt ful, plus en massa lera på det. Sen har inte den lille ponnyn börjat fälla än heller, det rasar bara av Ritus med Gizmo vill ha kvar sin enorma päls verkar det som..

till vardags

Red förbi hemma idag, så lillasyster tog en mycket smickrande bild på oss! Men får väl erkänna att det ofta är såhär vi ser ut. Pyamaströja, converse, omatchande outfit och skitig ponny efter att ha trampat runt i lerpölar. Jomen det är härligt, välkommen till landet typ!
 
Vi red iallafall 8km på 1h idag, det är ändå ganska bra jobbat. Han hade tempo i alla gångarterna och hade lite egen motor för e gång skull.. Galopperade en hel del, båda långsamma galopper och jag släppte honom så han fick trycka på lite någon gång uppe på skogen.
 
Tar det lite kort idag, fotade även killarna ute i hagen så de fotona kommer upp när jag har redierat! Måste även tillägga att det är himla skönt att vara långledig..

new in

 
Vet inte hur domdär jävlarna stavas, men det glittrar iallafall.

bada!

Idag drog jag och Ritus ner till fryken och badade. Jag hade bara linne på mig och ändå var det hett! På vägen dit var han ganska trött och seg, men när vi kommit fram till stranden blev han som en helt annan häst på två röda haha. Rakt ner i vattnet utan att jag behövde närma mig med skänklarna, han drack och plaskade och gick bara längre och längre ut. Tillslut fick jag stanna och vända honom för mina fötter kommit under ytan haha! Sen galopp upp ur vattnet, jäklar vad det plaskade och skvätte vatten.. Jag skrattade och pep som en liten fjortis, och när vi kommit upp på stranden igen la han ett bocksprång innan han körde huvet i gräset. SNACKA VÅRKÄNSLOR HERREGUD. Vi var glada båda två.. Vi badade lite till sen tog vi en galopp hemåt, där vi tränade lite backa.

riktigt jäkla varmt!

Sitter just nu ute i solen med Ebba och Sofia, vi har just gjort nationellt prov i matte och vi irriterar oss över att vi glömde skriva ett K i en formel allihopa, haha. Tur att det är varmt och skönt, helt vindstilla och grönt gräs! Nästa månad är ju faktiskt juni, juni = sommar, TAGGA.

När jag kommer hem ska jag ut till lille Ritus, blir nog en riktig långtur idag.


della

Är hos Ida idag och fick rida fina Della! Hon är verkligen superduktig och välriden :)


valborg

 
Igår var det Valborg och det firades med bästa vännen och lite annat nytt folk borta i Faggan, det var grymt roligt! Har dock inte sovit en blund inatt, sammanlagt 5 minuter kanske. Har haft svinont i ryggen av någon anledning och bara allmänt pigg, dock känner jag mig hur trött som helst nu. Somnar säkert vid 8 haha!

nya ritus-bilder

 
 
Finns massa fler bilder ifrån när Linn tog kort på mig och Ritus, men blogg.se dampar så hårt när man ska lägga in bilder så ni får nöja er med två tills vidare!